Rusia lansează un nou val de atacuri cu drone și rachete asupra Kievului

Impactul unei rachete rusești în timpul unui atac asupra Kievului. 2 septembrie 2024.

Mai multe explozii au zguduit Kievul în primele ore ale zilei de luni, trimițând locuitorii în adăposturi antiaeriene. Resturile căzute de la proiectilele doborâte au rănit cel puțin două persoane și au declanșat incendii.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că serviciile de urgență au fost chemate în două cartiere din capitala ucraineană.

O centrală termică de la o centrală de apă din Kiev a fost parțial avariată. La fel, și intrarea într-o stație de metrou care funcționează ca adăpost antiaerian în districtul Sviatoșinksîi, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe Telegram.

Atacul a rănit cel puțin două persoane, a mai spus primarul Kievbului. Mașini au fost incendiate în tot orașul.

„Va exista un răspuns pentru orice. Inamicul o va simți”, a postat după atac șeful Biroului prezidențial, Andrii Iermak, pe pagina sa de Telegram.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat asupra Kievului mai multe grupuri de rachete de croazieră însoțite de rachete balistice și drone, transmit Reuters și AP.

Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, a declarat că peste 10 rachete de croazieră, aproximativ 10 rachete balistice și o dronă trase asupra capitalei ucrainene au fost distruse de apărarea aeriană.

O explozie a răsunat și în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, potrivit presei ucrainene.

Oleg Siniehubov, șeful regiunii Harkov, a confirmat un atac dimineața devreme într-un cartier din Harkov și a spus că a incendiat o clădire rezidențială și alte câteva clădiri.

Atacul asupra capitalei ucrainene vine la o zi după ce armata rusă a raportat interceptarea și distrugerea a 158 de drone ucrainene care vizează mai multe regiuni rusești.

Atacul a avut loc la exact o săptămână după ce Moscova a lansat un alt atac extins asupra Ucrainei, cu peste 200 de rachete și drone asupra Ucrainei, ucigând șapte persoane și lovind instalații energetice din întreaga țară în ceea ce Kievul a numit „cel mai masiv” atac al războiului.

Știre preluată de la Europa Liberă România.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te