În imagini: Aleksandr Litvinenko, un oponent vocal al Kremlinului

O imagine a fostului agent de securitate rus Aleksandr Litvinenko, fixată în flori, în afara spitalului University College din centrul Londrei, 23 noiembrie 2007. 

Litvinenko, în vârstă de 43 de ani, s-a îmbolnăvit la 1 noiembrie 2006, după ce a băut un ceai  otrăvit cu Polonium-210, un izotop rar, extrem de radioactiv. 

Conferința de presă a trei ofițeri FSB, la agenția Interfax de la Moscova, 17 noiembrie 1998. Fostul agent Mihail Trepașkin (stânga), un coleg purtând o mască pentru a-și proteja identitatea (centru) și colonelul Litvinenko (dreapta) i-au acuzat pe șefii lor de la FSB că au ordonat răpiri și asasinate, inclusiv o tentativă de a-l ucide pe politicianul și miliardarul Boris Berezovski.

Litvinenko pozează cu cartea sa „Blowing Up Russia: Terror From Within”, acasă, la Londra, în mai 2002. În carte, el acuză serviciile secrete rusești de organizarea unor explozii în blocuri de locuit, în 1999, și a altor acte de terorism, în efortul de a-l aduce la putere pe Vladimir Putin.

Litvinenko a fugit din Rusia în 1999, după ce a dezvăluit un presupus plan al FSB de a-l ucide pe magnatul Boris Berezovski.

Litvinenko (dreapta), în fața Camerei Lorzilor din Marea Britanie, la 14 septembrie 2004, după o conferință de presă în care solicita ajutor internațional pentru rezolvarea conflictului din Cecenia. S-a alăturat (de la stânga la dreapta) regizorului Andrei Nekrasov, actriței și militantei pentru drepturile omului Vanessa Redgrave, lui Akhmed Zakayev - fost lider separatist cecen care a obținut azil în Marea Britanie - și lui Lord Rea. 

Cordoanele poliției, ridicate în fața casei lui Litvinenko, de la Londra, pe 27 noiembrie 2006, după  ce Litvinenko a decedat la spital.

Alex Goldfarb (stânga), un prieten apropiat al lui Litvinenko, este intervievat de mass-media în fața spitalului University College din centrul Londrei, pe 20 noiembrie 2006. Litvinenko a dictat o declarație cu două zile înainte de moartea sa, care a fost citită de Goldfarb.

Sicriul cu corpul Litvinenko, pregătit pentru înmormântare la cimitirul Highgate, din nordul Londrei , pe 7 decembrie 2006.

Tatăl lui Litvinenko, Walter, la Regents Park Mosque, pe 7 decembrie 2006. Familia și prietenii i-au adus un omagiu fostului agent rus, în cadrul unei ceremonii la moscheea din Londra, la două săptămâni după moartea sa.

Cartea „Moartea unui disident”, de Alex Goldfarb și Marina Litvinenko, prezentată la o conferință de presă cu ocazia lansării acesteia la Asociația de presă străină din Londra, pe 19 iunie 2007. În  cadrul conferinței de presă, soția lui Litvinenko a vorbit despre problemele sale de sănătate și  investigația în desfășurare pentru găsirea celor care i-au otrăvit soțul.

Andrei Lugovoi (stânga), fost ofițer KGB, și asociatul său Dmitri Kovtun, participă la o conferință de presă la Moscova, la 1 noiembrie 2007. O anchetă britanică a concluzionat în 2016 că președintele rus Vladimir Putin a aprobat probabil o operațiune a serviciilor secrete pentru  asasinarea lui Litvinenko. Ancheta britanică i-a identificat pe Lugovoi, acum un parlamentar rus, și pe Kovtun drept principalii suspecți.
 

Marina Litvinenko (dreapta) și regizorul rus Andrei Nekrasov participă la proiecția filmului Rebeliunea: Cazul Litvinenko, la Madrid, pe 20 decembrie 2007.

Femei cu imaginea lui Litvinenko, aprind lumânări în timpul unei ceremonii de comemorare a sa la Moscova, pe 22 noiembrie 2008.

Marina Litvinenko, vorbind presei după audierile de la Înalta Curte din Londra, pe 12 iulie 2013.

Hotelul Millennium din Londra, unde Litvinenko ar fi fost otrăvit. O anchetă privind otrăvirea cu  substanțe radioactive a fostului agent rus a fost deschisă pe 27 ianuarie 2015.

Marina Litvinenko, făcând o declarație în fața Înaltei Curți din centrul Londrei, pe 21 ianuarie 2016, după ce au fost anunțate public concluziile anchetei privind uciderea soțului său.

Adrian Dwyer, în rolul lui Litvinenko, în spectacolul britanic „The Life and Death of Aleksandr Litvinenko”, la Grange Park Opera din Surrey, în februarie 2020.

O fotografie lângă piatra funerară a lui Aleksandr Litvinenko, în cimitirul Highgate, din nordul Londrei.