Lacrimi și binecuvântări în timp ce rezerviștii ruși pleacă pe frontul din Ucraina

Rezerviștii ruși se adună în interiorul unui centru de recrutare din Bataisk, în regiunea Rostov pe Don, sudul Rusiei, 26 septembrie 2022. O contraofensivă recentă a armatei ucrainene a alungat forțele rusești din cea mai mare parte a regiunii Harkov, fiind raportate pierderi mari de soldați și arme.

Un preot ortodox îi binecuvântează pe viitorii soldați. 

Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, le-a spus credincioșilor ruși  că „sacrificiul în timpul îndeplinirii datoriei militare spală toate păcatele”. Patriarhul a făcut această afirmație în timpul predicii de duminică 25 septembrie, în timp ce în toată Rusia aveau loc proteste contra mobilizării parțiale pentru consolidarea efectivelor rusești din Ucraina.

Un rezervist recrutat își ia rămas bun de la cei dragi înainte de a pleca.

În unele părți din estul Ucrainei și în nord-estul regiunii Harkov continuă luptele grele între forțele ucrainene și cele rusești. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că estul regiunii Donețk rămâne principala prioritate strategică a țării sale - dar și a Rusiei. Luptele se dau în mai multe orașe, în timp ce armata rusă încearcă să înainteze în teritoriile ocupate din  sudul și vestul Ucrainei.

Noi recruți ai armatei ruse sosesc la un punct de adunare desemnat în Bataisk.

Comandamentul militar Sud al forțelor armate ucrainene a anunțat la 27 septembrie că operațiunea militară contraofensivă din regiunea Herson, sud-estul Ucrainei, s-a soldat cu 77 de militari ruși uciși și cu distrugerea a șase tancuri, cinci obuziere, trei instalații antiaeriene și 14 vehicule blindate ale armatei ruse. Afirmația nu a putut fi verificată în mod independent.

În orașul siberian Tara, din regiunea Omsk, familiile recruților se despart în lacrimi de aceștia.

Numărul persoanelor reținute în Rusia pentru că au protestat împotriva mobilizării ordonate de Vladimir Putin a crescut la aproape 2.500 în întreaga țară.

Rezervistul Dmitri (numele de familie nu este precizat) și soția sa, Evghenia, s-au căsătorit înainte de transferul lui la o bază militară.
 

Un autobuz plin cu rezerviști pleacă din orașul Tara, Siberia, pe 26 septembrie 2022.

Oamenii își iau rămas bun de la rezerviști în localitatea Bolșerecie, regiunea Omsk, Rusia, 25 septembrie 2022.

Ceremonie de rămas bunîn fața unui birou de recrutare din Bataisk, Rusia.

În Bataisk, o femeie își ia rămas bun de la un rezervist încorporat în armata rusă după decretul de mobilizare parțială anunțat de președintele Vladimir Putin. El se va îndrepta spre o bază militară unde i se va face instructajul militar, 26 septembrie 2022.

O femeie plânge în timp ce rezerviștii pleacă spre bazele militare. Bataisk, regiunea Rostov, Rusia, 26 septembrie 2022. 

Zeci de recruți au fost înregistrați la Bataisk înainte de plecarea lor spre bazele militare.

Procesarea a durat până târziu în noapte în localitatea Tara din Siberia, 26 septembrie 2022.

Un afiș de recrutare din Moscova cu sloganul „Glorie eroilor Rusiei”. 
 

Ca urmare a mobilizării parțiale anunțată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, mulți recruți, inclusiv unii care pretind că nu au experiență militară, se prezintă la centrele de recrutare din întreaga țară pentru a pleca pe frontul din Ucraina.