Rusia nu are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina (Serghei Șoigu) 

Președintele rus Vladimir Putin și ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, participă la ceremonia de deschidere a Forumului militar-tehnic Armata-2022. Moscova, 15 august 2022

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți, în timpul unui discurs la conferința internațională de securitate de la Moscova, că Rusia nu are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina, relatează Reuters.

Shoigu a mai afirmat că operațiunile militare ucrainene sunt planificate de Statele Unite și Marea Britanie și că NATO și-a mărit „de mai multe ori” desfășurarea de trupe în Europa Centrală și de Est.

La rândul său, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că țările occidentale încearcă să extindă un „sistem asemănător cu cel al NATO” în regiunea Asia-Pacific, mai transmite Reuters.

În discursul de bun venit la conferința internațională de securitate de la Moscova, Putin a declarat că Statele Unite încearcă să „prelungească” conflictul din Ucraina și că vizita președintelui Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, la începutul acestei luni, a fost „o provocare minuțios planificată”.