Confruntat cu un număr record de decese legate de Covid-19, Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia trebuie să îşi accelereze campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, după ce bilanţul deceselor zilnice asociate COVID-19 a atins cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei, informează Reuters.

"Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare, de simptome grave. Trebuie să creştem ritmul de vaccinare", a spus preşedintele rus în Duma de Stat.

Autorităţile de la Kremlin au pus creşterea numărului de infectări pe seama procentului insuficient de persoane care s-au vaccinat până în prezent. Rusia a dezvoltat şi a lansat foarte repede vaccinul Sputnik V, la doar câteva luni după declanşarea pandemiei de COVID-19 în 2020, însă ritmul vaccinărilor a fost lent, iar mulţi experţi ruşi au explicat acest fenomen prin neîncrederea în autorităţi şi temerile populaţiei faţă de produsele medicale noi.

### Vezi și... ### Rusia înregistrează un nou record trist al deceselor cauzate de coronavirus


Premierul rus Mihail Mişustin a anunţat tot marţi că aproximativ o treime din populaţia Federaţiei Ruse a fost vaccinată până în prezent împotriva noului coronavirus.

Rusia a raportat marţi 973 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei, precum şi 28.190 de infectări noi.