Autoritățile ruse au interzis jurnalistului Ivan Safronov să discute cu avocatul său

Avocatul Ivan Pavlov (stânga) și jurnalistul Ivan Safronov (dreapta)

Jurnalistul rus încarcerat Ivan Safronov nu va putea vorbi cu avocatul său, Ivan Pavlov, acuzat de dezvăluirea ilegală a detaliilor cazului lansat împotriva jurnalistului.

Pavlov a scris pe Telegram pe 26 iulie că, deoarece anchetatorii l-au interogat săptămâna trecută pe Safronov ca martor în cazul lansat împotriva sa, el, în conformitate cu o decizie anterioară a unui tribunal din Moscova, nu poate comunica acum cu clientul său.

Pavlov, considerat unul dintre cei mai importanți avocați ai drepturilor omului din Rusia, cunoscut pentru că a reprezentat Fundația Anticorupție (FBK) a criticului Kremlinulu, politicianul întemnițat Alexei Navalnîi, a fost pus sub acuzare la sfârșitul lunii aprilie pentru divulgarea informațiilor clasificate legate de o investigație în curs.

Comitetul de anchetă a declarat ulterior că dosarul împotriva avocatului în vârstă de 50 de ani se bazează pe declarațiile sale publice despre detaliile cazului lui Safronov. Pavlov a condus asociația avocaților pentru drepturile omului Komanda (Echipa) 29, care a anunțat pe 18 iulie că și-a suspendat activitatea de a-și proteja membrii și susținătorii de eventuala urmărire penală.