Rusia susține că a doborât 11 drone lansate de Ucraina și acuză Kievul că lansat o incursiune în regiunea Kursk

Regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, a devenit unul din „punctele fierbinți” ale ostilităților, în ultimele săptămâni.

Ministerul rus al Apărării susține că a doborât în dimineața zilei de miercuri, 7 august, 11 drone ucrainene care ar fi atacat patru regiuni ale Rusiei. Moscova a mai acuzat Kievul că ar fi trimis o zi mai devreme, pe 6 august, circa 300 de luptători în regiunea Kursk.

Autoritățile ruse susțin într-un comunicat pe Telegram că au distrus 3 drone deasupra regiunii Belgorod, 4 deasupra regiunii Kursk și câte 2 în regiunile Voronej și Rostov.

Între timp, forțele aeriene ale Kievului au raportat potențiale amenințări cu drone rusești deasupra mai multor regiuni ale Ucrainei. Administrația militară a regiunii din jurul capitalei a spus că sistemele de apărare aeriană au intrat în acțiune împotriva dronelor rusești.

La 6 august, Ministerul rus al Apărării a spus că până la 300 de luptători din Brigada 22 Mecanizată a armatei ucrainene, susținuți de 11 tancuri și peste 20 de vehicule blindate de luptă, ar fi atacat pozițiile unităților ruse în apropierea localităților Nikolaevo-Darino și Oleșnea din regiunea Kursk, învecinate cu regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei.

Moscova a declarat că forțele sale au respins atacurile folosind focuri de artilerie, avioane de război și drone, provocând retragerea trupelor ucrainene. Aceste informații nu au putut fi verificate în mod independent.

Liderii politici ucraineni și Ministerul Apărării nu au comentat imediat situația, dar un oficial de rang inferior a recunoscut că atacul a avut loc și a indicat că acesta nu a fost respins, scrie The Guardian.

Brigada 22 Mecanizată a armatei ucrainene nu a comentat relatările Ministerului rus al Apărării, dar a transmis că localitățile de frontieră din regiunile Sumî și Cernihov au continuat să sufere din cauza bombardamentelor rusești. Statul major al armatei ucrainene a mai anunțat că forțele sale au doborât un elicopter rusesc, o rachetă balistică și două drone deasupra regiunii Sumî.

În cursul zilei de 6 august, cel puțin o persoană a fost ucisă și alte câteva au fost rănite în atacuri cu drone raportate de Rusia și Ucraina, după ce Kievul a fost vizat din nou într-un atac nocturn care a provocat pagube infrastructurii civile.

Pentru această știre s-au folosit și informații de la Europa Liberă România.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te