Rusia, Ucraina și România se confruntă cu numere record de noi infectări și decese legate de Covid-19

Spital Covid din Moscova, octombrie 2021.

În Rusia s-au atins de asemenea numere record de noi infectări și decese legate de Covid-19. Sîmbătă 16 octombrie erau confirmate peste 33 de mii de noi cazuri de Covid, un nivel istoric în toată pandemia și peste o mie de decese, de asemenea, un nivel istoric, au informat autoritățile din sănătatea publică.

Potrivit autorităților, Rusia a înregistrat o creștere a cazurilor în aproape toate regiunile : Sankt Petersburg a înregistrat 3.088 cazuri noi (2.632 vineri), regiunea Moscovei 2.403 (2.110 pe 15 octombrie), regiunea Samara 838, Regiunea Nijni Novgorod 706 și regiunea Voronej 671. Acestea se numără printre primele cinci regiuni cu cea mai mare creștere.

Patru regiuni din Ucraina, între care Odesa, intră de luni 18 octombrie în „scenariul roșu” epidemiologic, pe fundalul creșterii dramatice a numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Sâmbătă au fost raportate aproape 13 mii de noi cazuri de infectare și 277 de decese legate de Covid

În capitala României, incidenţa COVID-19 continuă să crească, duminică a fost depășit nivelul de 16 cazuri la mia de locuitori. Cea mai ridicată incidență din țară, alături de județul Ilfov. Cu toate acestea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins vineri propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru punerea în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov. Mai multe AICI.