Rusia și Ucraina au efectuat ambele exerciții militare pe 24 noiembrie

Rusia și Ucraina au efectuat ambele exerciții militare pe 24 noiembrie, după ce relatările despre masarea de trupe ruse în apropierea graniței ucrainene au stârnit îngrijorări la Kiev și alte capitale în legătură cu o posibilă invazie.

### Vezi și... ### Șefii militari din America și Rusia discută situația din Ucraina

Rusia a organizat aplicații în Marea Neagră, spunând că au scopul să îmbunătățească pregătirea de luptă a forțelor sale convenționale și nucleare din cauza a ceea ce ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a numit „activitatea sporită a țărilor NATO în apropiere de granițele Rusiei”. Avioanele și navele rusești au exersat respingerea atacurilor aeriene asupra bazelor navale și au răspuns cu lovituri aeriene, a relatat Interfax.

Între timp, Ucraina a organizat exerciții proprii în apropierea frontierei de nord, spunând că au scopul să consolideze pregătirea pentru a respinge o eventuală răspândire pe teritoriul ucrainean a crizei imigranților de la granița polono-belarusă. Dar Kievul a organizat aplicații ale forțelor sale de parașutiști și în regiuni sudice, inclusiv în apropierea Crimeii ocupate de Rusia în 2014. Kievul și susținătorii săi occidentali au spus în ultimele săptămâni că Rusia a masat zeci de mii de militari la granița ucraineană. Oficiali ucraineni cred că Rusia ar pregăti un atac la începutul lunii februarie. Kremlinul a spus că sunt acuzații „nefondate”.