„Să mergem, Iuri!” Ziua Cosmonauticii în Russia
Gagarin în capsula de comandă a navei spațiale Vostok-1.
Gagarin zâmbește înaintea zborului său istoric.
Vostok-1, racheta care-l va duce pe Gararin în spațiul cosmic.
Gagarin face cu mâna înainte de lansarea navei Vostok-1 de la cosmodromul Baikonur din republica sovietică Kazahstan.
Lansarea rachetei Vostok-1 cu Gagarin la bord în 12 aprilie 1961.
Capsula navei Vostok-1 după revenirea pe pământ, la 700 kilometri depărtare de Moscova în 12 aprilie 1961. Capsula ajuns pe Pământ goală, pentru că Gagarin a sărit cu parașuta la o altitudine de 7.000 de metri.
Gagarin în presa internațională, aici într-un ziar din Huntsville, statul american Alabama.
Gagarin e felicitat după zborul încununat cu succes.
Cosmonauți sovietici (de la dreapta la stînga): Vladimir Komarov, Aleksei Leonov, Iuri Gagarin, German Titov, Valentina Tereșkova, Valeri Bîkovski, Andrian Nikolaev, Boris Iegorov, Konstantin Feoktistov, Pavel Popovici, and Pavel Beliaev.
La revenirea pe Pământ, lui Gagarin i s-a acordat titlul de Erou al Uniunii Sovietice, și a devenit o parte esențială din istoria omenirii.
Parcul Gorki, Moscova, 2016: o instalație în care figurează faimosul citat al lui Gagarin „Să mergem!” din timpul lansării.
Pentru a marca a 55-a aniversare a zborului primului om în spațiu, Aleksei Busarov șo Oleg Butski au desenat un ortret uriaș al lui Gagarin pe un lac înghețat folosind lopeți și un sistem de navigație prin satelit.
În 2015, Ziua Cosmonauticii a concis cu Paștele Ortodox. Pentru a marca această coincidență Aleksandr Junev, un artist de la Perm, la picctat pe Gagarin crucificat. El a explicat lucrarea spunînd că știința și religia au fost opuse una alteia, dar că acum știința pierde în opinia publică.