Răzbunare din văzduh: elicopterele din era sovietică ale Ucrainei atacă pozițiile rusești

Un pilot ucrainean se apropie de elicopterul său la o bază aeriană militară din regiunea Herson pe 8 ianuarie. Ucraina se bazează pe elicopterele sale de luptă din epoca sovietică Mil Mi-8, Mil Mi-17 și Mil Mi24P în lupta sa contra forțelelor rusești.

Elicopterele Mil Mi-8 din epoca sovietică au fost introduse în anii 1960 în primul rând pentru transport și au avut mai multe variante care pot fi dotate cu rachete, tunuri și rachete antiaeriene sau antitanc.

 

Un pilot face o inspecție finală înainte de a decola pentru o misiune de luptă. Instalațiile de bord învechite, artileria și rachetele antiaeriene lansate de pe umăr reprezintă o amenințare serioasă pentru elicopterele de luptă vechi ale Ucrainei, care trebuie să zboare jos și rapid atunci când desfășoară operațiuni de asalt aerian.

Un soldat ucrainean încarcă o rachetă. Înainte de invazia rusă din 24 februarie, Ucraina avea aproximativ 52 de Mi-8, în timp ce se crede că Rusia avea aproximativ 300.

Statele Unite și aliații lor din NATO au donat elicoptere ca parte a programului de ajutor militar pentru Ucraina.

Un pilot ucrainean caută poziții inamice lângă linia frontului în regiunea Herson. Cu câteva excepții, aeronavele donate sunt adesea aceleași modele din epoca sovietică.

Imagine din cabina de pilotaj după lansarea de rachete contra unor poziții rusești din regiunea Herson.




 

Un soldat ucrainean salută un elicopter de luptă la întoarcea acestuia dintr-o misiune.