S-a închis ancheta penală de îmbogățire ilicită împotriva lui Viorel Morari, fostul șef anticorupție

Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție (foto arhivă)

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul intentat pentru îmbogățire ilicită. Decizia a fost luată de Stela Barbă, procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale, scrie anticoruptie.md, după ce s-a constatat că timp de mai multe luni, procurorii nu au reușit să acumuleze dovezile necesare pentru a susține acuzațiile aduse fostului procuror anticorupție. Morari a susținut mereu că este vorba de un dosar politic, menit să-l pedepsească pentru că ar fi mers „împotriva sistemului”.

### Vezi și... ### Războiul dintre fostul procuror-șef anticorupție și actualul procuror general a ajuns la faza scrisorilor publice

Viorel Morari rămâne acuzat în dosarul penal intentat de procurori pentru abuz de serviciu și fals în acte publice, dosar care se află în examinare la Judecătoria Chișinău. Viorel Morari a declarat în repetate rânduri că dosarele penale pe numele său ar fi o comandă politică după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare a Partidului Socialiștilor din străinătate.

Citește și: Cazul Viorel Morari, între justiție și ipocrizie.