Șase membri ai unui partid politic, anchetați de CNA pentru corupere electorală înaintea alegerilor din 20 octombrie

Ofițerii CNA desfășoară percheziții în mai multe localități din raioanele Nisporeni și Strășeni.

Șase membri ai unui partid politic sunt investigați de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un caz de corupție electorală, fiind suspectați că au oferit bani alegătorilor pentru a influența votul acestora la alegerile din 20 octombrie.

Ofițerii CNA, împreună cu procurorii, desfășoară percheziții în mai multe localități din raioanele Nisporeni și Strășeni. Investigația vizează două dosare legate de coruperea electorală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, cei șase membri ai partidului sunt suspectați că au distribuit bani în timpul unor adunări, cerând alegătorilor să voteze pentru un anumit candidat și să se opună unui Referendum republican constituțional.

În acest moment, autoritățile încearcă să identifice sursa fondurilor folosite în cadrul infracțiunii și să stabilească posibilele conexiuni dintre suspecți și grupuri de crimă organizată. Cei șase indivizi urmează să fie audiați la sediul CNA.

Anterior, pe 11 octombrie, CNA a anunțat că a efectuat percheziții la 18 funcționari publici, inclusiv la primarul și viceprimarul din Orhei, într-o investigație ce vizează corupția pasivă și încălcarea regulilor privind finanțarea partidelor politice.

Tot în octombrie, CNA a efectuat peste 50 de percheziții în Comrat, vizând 20 de persoane implicate în spălare de bani și finanțarea ilegală a unui partid.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te