Scurta și colorata viață a unui portret al lui Putin pe un zid de la Belgrad

Această frescă a apărut pe un zid la un colț de stradă din centrul Belgradului, la puțin timp după ce Rusia a invadat Ucraina. Este imaginea președintelui rus Vladimir Putin, având în fundal culorile drapelelor naționale ale Serbiei și Rusiei și cuvântul „frate”, în sârbește. Așa arăta fresca pe 5 martie. 

O zi mai târziu, pe 6 martie, fresca a fost mâzgălită cu culoarea roșie. 

Câteva ore mai târziu, în aceeași zi, imaginea a fost mâzgălită și mai tare, de data asta lui Putin adăugându-i-se mustăți. 

Pe 12 martie, portretul a fost curățat.

Apoi, pe 29 aprilie, portretul lui Putin a fost desfigurat din nou. Prima literă a cuvântului sârb „brat” (frate) a dispărut, iar cuvântul rămas, „rat", înseamnă „război”, în limba sârbă. 

Pe 7 mai, cuvântul „frate” a fost parțial reîntregit iar pe fața „însângerată” a lui Putin au apărut ochelari de soare. 

Pe 2 iunie, a apărut simbolul pro-război „Z, și a reapărut cuvântul „război”.

Pe 20 iunie, portretul a fost restaurat din nou, apoi din nou vandalizat, după care cuvântul „frate” a fost revopsit în culoarea galbenă, mai pregnantă. 

Pe 14 august, fața lui Putin a fost acoperită cu roșu, iar deasupra au apărut cuvintele, tot în roșu, „Nu războiului!”, în timp ce dedesubt altcineva scrisese, „Slavă Rusiei!”

Pe 2 septembrie, potretul lui Putin a fost refăcut, aparent de un artist mai puțin talentat decât primul. 

Pe 5 octombrie, a apărut un nou mesaj anti-război, însoțit de insulte vulgare. 

Pe 6 decembrie, fresca a fost repictată aproape în întregime în combinația alb-albastru-alb care simbolizează opoziția la invazia rusă.

Activiști din Serbia au acoperit complet cu vopsea portretul lui Vladimir Putin de pe un zid de la Belgrad. Iată cum s-a transformat portretul de la apariția sa în luna martie până în decembrie