Se pregătește un nou summit de sprijin occidental puternic pentru Ucraina, la Ramstein

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la baza americană Ramstein, din Germania, la 6 septembrie. La weekend va merge din nou acolo.

Președintele american, Joe Biden, intenționa să se întâlnească sâmbătă la Berlin cu liderii Germaniei, Franței și Marii Britanii pentru a discuta despre conflictele din Orientul Mijlociu și Ucraina. Liderul american a fost nevoit să-și anuleze vizita din cauza uraganului Milton.

Este totuși probabil ca liderii mondiali să participe și așa, la baza aeriană americană de la Ramstein (Germania), la discuții privind sprijinul militar pentru Ucraina, la care va participa președintele Volodimir Zelenski, potrivit unor surse din guvernul german.

Vizita de stat a lui Biden ar fi trebuit să dureze trei zile, dar a fost contramandată, ca și cea din Angola, care i-ar fi urmat, astfel ca președintele să poată fi aproape de locuitorii statelor din sud-estul SUA amenințate dd uragan.

Se așteaptă ca reuniunea de la Ramstein să reunească peste 50 de aliați ai Ucrainei și are loc într-un moment crucial pentru Ucraina înaintea alegerilor prezidențiale americane din noiembrie.

În ultima vreme, republicanii americani, inclusiv candidații la președinție și vicepreședinție, s-au arătat nemulțumiți că Ucraina ar „seca” banii contribuabililor americani, fără să le întoarcă nimic în schimb.

O sursă guvernamentală germană citată de Reuters a spus că este de așteptat ca Germania să ofere Ucrainei la Ramstein un nou pachet masiv de ajutoare militare. În general, a spus aceeași sursă, summitul de la Ramstein va trimite un puternic semnal de sprijin pentru Ucraina din partea Occidentului.

La ultima astfel de reuniune de la Ramstein, Zelenski a făcut apel la arme suplimentare pentru a respinge înaintarea forțelor ruse, amintește AFP. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te