Se recomandă starea de urgență pentru două săptămâni

Președinta Maia Sandu la ședința CSS. Chișinău, 13 martie 2021 (screenshot)

„Prognozele sunt sumbre”, a declarat sâmbătă președinta Maia Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate, la care s-a recomandat instituirea stării de urgență în sănătate pentru două săptămâni. Totodată, guvernul interimar are la dispoziție trei zile pentru a face o listă a restricțiilor și măsurilor de compensare a pierderilor.

### Vezi și... ### „Prognozele sunt sumbre”: se recomandă starea de urgență

În ultimele zile, în R. Moldova s-au înregistrat numere record de noi infectări cu coronavirus și decese legate de Covid-19. Sâmbătă s-au înregistrat alte 1.801 de cazuri de infectare cu COVID-19. Au fost înregistrate 36 de cazuri de deces provocate de COVID-19.

Duminică, numărul cazurilor noi de contaminare a fost mai mic, de 753, pentru că tradițional în weekend se fac mai puține teste. A rămas însă ridicat, 36, numărul de decese legate de Covid-19.

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a depășit acum 204 mii.

La Chișinău, starea de alertă declarată până la 15 aprilie rămâne în vigoare, a decis Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului.

Purtarea măștilor rămâne obligatorie atât în spațiile închise, cât și cele deschise. Elevii din clasele primare vor reveni la școală pe 16 martie. De asemenea, autoritățile au decis reluarea activității centrelor de tineret cu prezența fizică a maximum 20 de persoane.