Securitatea iraniană a percheziționat casele a zeci de baha'i și a arestat 14 persoane

O casă baha'i demolată în localitatea Roshankooh

Agenții de securitate iranieni au efectuat raiduri în casele a zeci de cetățeni baha'i din provincia Mazandaran din nordul Iranului, arestând 14 dintre aceștia. Potrivit agenției de știri Iran Human Rights, operațiunea s-a desfășurat în orașele Sari și Qaemshahr la 31 august.

Cele 14 persoane au fost arestate după ce casele lor au fost percheziționate, agenții confiscându-le o parte din bunuri, inclusiv telefoane mobile și manuale religioase. Toți au fost transferați ulterior la Departamentul de informații din Sari pentru a fi anchetați.

În același timp, potrivit agenției de știri Human Rights Activists, un tribunal din orașul Shiraz, din sudul Iranului, a condamnat 25 de adepți ai credinței baha'i la pedepse cu închisoarea cuprinse între doi și cinci ani, fiind acuzați de „organizarea de întâlniri și cursuri promoționale și educaționale în prezența unor persoane musulmane și de promovarea credinței Baha'i”, liderii religiei spunând că acesta este un alt semn al persecuției cu care se confruntă.

De la înființarea Republicii Islamice Iran în 1979, sute de baha'i au fost închiși pentru convingerile lor. Cel puțin 200 au fost executați sau au dispărut pentru totdeauna după arestare.