Serbia intensifică patrulele de-a lungul frontierei cu Ungaria pentru a combate migrația ilegală

Imigranți care au fost prinși în apropierea graniței dintre Serbia și Ungaria sunt păziți de forțele speciale sârbe în apropierea orașului Subotica, la 12 septembrie. 
 
Serbia se află pe ruta principală pentru migranții din Asia, Africa și Orientul Mijlociu care doresc să ajungă în UE. Poliția sârbă se află de mult timp la frontieră, dar acum a întărit zona cu personal mai bine înarmat. 

În apropierea taberei improvizate de migranți au fost găsite arme. 
 
Directorul adjunct al poliției sârbe, Dragan Vasiljevic, a declarat că forțele sale se concentrează pe menținerea migranților în centrele de primire și pe reducerea la minimum a conflictelor dintre ei. 
 

Poliția a declarat că a reținut 371 de migranți de-a lungul frontierei pe 12 septembrie, inclusiv o familie cu doi copii. 

Potrivit ONG-ului sârb Asylum Protection Center, aproximativ 1 500 de migranți încearcă să treacă în Ungaria în fiecare zi. Iar mulți dintre ei apelează la serviciile contra plată ale traficanților de persoane. 

Aproximativ jumătate dintre aceștia, potrivit lui Rados Djurovic, de la Asylum Protection Center, au fost întorși "ilegal" înapoi peste graniță de către oficialii maghiari. 

Migranți reținuți stau în genunchi, cu mâinile încătușate, lângă tabăra lor improvizată din apropierea graniței. 
 
„Apoi, aceste persoane cad din nou în ghearele traficanților care le cer din nou bani", a declarat el, adăugând că diferite grupuri criminale sunt implicate în traficul de migranți, luptând între ele. 

„Am văzut un număr tot mai mare de incidente armate în care sunt implicați migranți", a declarat Djurovic, adăugând că incidentele au implicat diverse grupuri criminale "care se luptă pentru teritoriu". 

Potrivit cifrelor oficiale, în centrele de primire ale guvernului sârb se află aproximativ 3 326 de migranți, dar mulți dintre aceștia nu sunt cazați în astfel de servicii și pot fi văzuți pe străzile capitalei Belgrad și de-a lungul graniței cu Ungaria. 

Belgrad și-a întărit frontiera cu Ungaria, deoarece sute de migranți încearcă să treacă zilnic în Uniunea Europeană, în contextul presupuselor lupte teritoriale dintre bande criminale și a conflictelor în curs între migranți.