Sârbii salvează peste o sută de animale izolate pe o insulă dunăreană

De câteva zile, apele ridicate ale Dunării au blocat animalele, cai și vite, pe insula Krcedinska Ada, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de capitala sârbă, Belgrad. (Foto: Darko Vojinovic, AP)

Fermierii evacuează vitele de pe insulă. Situația dificilă a celor aproximativ 130 de animale blocate a atras atenția presei și opiniei publice din Serbia. (Foto: Darko Vojinovic, AP)

Acestea sunt vacile podoliene, cunoscute pentru coarnele lor impunătoare. Fermierii le lasă adesea să pască pe insulă zile sau săptămâni întregi.(Foto: Darko Vojinovic, AP)

Pentru că nivelul apei a fost mai mare decât de obicei, animalele nu au putut străbate vadul pentru a ajunge pe celălalt mal. (Foto: Darko Vojinovic, AP)

Alarmați, crescătorii au cerut ajutor. O organizație de stat care are grijă de pădurile și căile navigabile din nordul Serbiei a adus o barjă pentru a-i ajuta.(Foto: Darko Vojinovic, AP)

Aproximativ 20 de crescători locali de vite au venit pe insulă pentru a da o mână de ajutor la evacuarea și hrănirea animalelor. (Foto: Nenad MIHAJLOVIC, AFP)

După traversarea fluviului cu feribotul, vitele sunt mânate către terenuri mai înalte pentru a pășuna. (Foto: Darko Vojinovic, AP)

Crescătorii de animale din zonă spun că salvarea tuturor animalelor blocate ar mai putea dura câteva zile. (Foto: Nenad MIHAJLOVIC, AFP)

Apele ridicate ale Dunării au izolat peste o sută de vite și cai pe o insulă dunăreană în apropierea orașului Novi Sad din Serbia. A fost declanșată o operațiune de salvare.