Sergiu Caraman este noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Sergiu Caraman, noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii

După mai multe amânări, Consiliul Superior al Magistraturii și-a ales un nou președinte - Sergiu Caraman, cel care a deținut interimatul acestei funcții în ultimul an.

Membrii Consiliului au avut de ales, în ședința de marți 9 iulie, între candidatura lui Sergiu Caraman și cea a membrei CSM, Aliona Miron. În urma votului secret, șapte din cei nouă membri ai Consiliului au sprijinit candidatura lui Caraman.

Potrivit legislației, președintele CSM este ales pe un termen de doi ani.

Prezentându-și prioritățile mandatului, Sergiu Caraman a spus că va continua acțiunile de consolidare administrativă a CSM, care încă nu are suplinite toate funcțiile; va solicita comisiei de etică să facă recomandări judecătorilor cu privire la responsabilitatea lor profesională și libertatea de exprimare pe rețele de socializare; și va pleda pentru o comunicare mai directă cu judecătorii, nu doar cu șefii instanțelor.

Totodată, noul șef al CSM a exprimat opinia că, în ultimul an, situația în Consiliu s-a îmbunătățit, la fel și în sistemul judecătoresc per ansamblu.

Consiliul Superior al Magistraturii este un organ independent constituit în vederea organizării şi funcționării sistemului judecătoresc şi exercită autoadministrarea judecătorească, fiind garantul independenței autorității judecătorești.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te