Serviciile de informații britanice: ofensiva rusă din estul Ucrainei s-ar putea transforma într-un „conflict de uzură”

Vehicule blindate rusești pe o șosea controlată de ruși în apropiere de Mariupol, 18 aprilie 2022.

Serviciile de informații britanice estimează că ofensiva rusă din estul Ucrainei s-ar putea transforma într-un „conflict de uzură care ar putea dura câteva luni”, relatează Reuters, citând o oficialitate anonimă din serviciile de informați de la Londra.

Un raport despre situația din Ucraine prezentat premierului britanic Boris Johnson, estimează că „Rusia ar urma să exploateze avantajul dat de numărul militarilor, dar Ucraina a demonstrat deja că acest lucru nu e suficient pentru o victorie”.

„Au existat semne că Rusia nu ar fi învățat lecțiile eșecurilor anterioare din nordul Ucrainei și au existat dovezi că trupele s-au angajat în luptă într-un mod fragmentar”, se mai spune în raportul citat de Reuters.

Premierul britanic Boris Johnson discută marți cu președintele american Joe Biden și cu alți lideri mondiali despre înăsprirea sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei și sprijinul suplimentar pentru Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Johnson.

La discuții vor participa reprezentanți din Canada, Franța, Germania, Italia, România, Japonia, NATO și Comisia Europeană.