Sfidând pericolul, locuitorii Kievului fac curățenie după atacurile cu rachete ale Rusiei

Locuitorii Kievului în fața unei clădiri avariate de atacul cu rachete rusești din 10 octombrie. Președintele rus Vladimir Putin s-a lăudat că va da o „lovitură pe scară largă” Ucrainei ca represalii la ceea ce el a numit atacul „terorist” asupra podului care leagă Rusia de Crimeea, teritoriu pe care Moscova l-a confiscat ilegal de la Ucraina în 2014.

Muncitorii din Kiev au reparat rapid o intersecție avariată de atacul cu rachete care a ucis și rănit civili, producând multe alte distrugeri materiale. Atacul din 10 octombrie a avut loc la două zile după ce o explozie a distrus o secțiune a podului Crimeei în strâmtoarea Kerci și a avariat o secțiune a liniei de cale ferată.

Președintele rus, Vladimir Putin, a resimțit distrugerea podului ca pe o lovitură personală și umilitoare. Drept represalii, pe 10 octombrie, Putin a lansat o ploaie de obuze și rachete în Ucraina, ucigând cel puțin 19 persoane și avariind orașe de la Lvov, în vest, la Kiev, în centrul țării, și în Harkov, în estul acesteia.

După luni de calm relativ în capitala ucraineană, atacurile din 10 octombrie asupra Kievului au marcat o escaladare semnificativă. Într-o declarație comună, liderii G7 au afirmat că îl vor trage la răspundere pe Putin. „Condamnăm aceste atacuri în cei mai fermi termeni posibili”, au spus ei, „și reamintim că atacurile nediscriminatorii asupra populațiilor civile nevinovate constituie o crimă de război.”

Un băiat pe marginea unui crater din apropierea unui loc de joacă din Parcul Taras Șevcenko din Kiev. Oamenii au depus mai târziu flori în crater, omagiindu-i astfel pe cei uciși în timpul atacului.

Un copil ucrainean se întoarce la locul său de joacă din Parcul Taras Șevcenko, la o zi după atacul mortal.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că  au fost lovite peste 45 de clădiri rezidențiale din  capitala țării, fiind deteriorate și părți importante ale infrastructurii.

În timpul atacului cu rachete au fost avariate.blocuri de locuințe (foto), precum și mai multe instituții istorice și culturale din Kiev, cum ar fi Filarmonica Națională, Muzeul Hanenko și Muzeul Taras Șevcenko.

Un afiș cerând ajutor pentru găsirea unei pisici dispărute în timpul atacului cu rachete. În cele din urmă, „Emma” a fost găsită.

 

Muncitori îndepărtează resturile unei rachete rusești care nu a reușit să distrugă Podul de Sticlă din Kiev.

O înregistrare video a atacului din apropierea podului a devenit virală pe rețelele de socializare, devenind un simbol al puterii și stabilității Ucrainei.