Siegfried Mureșan, reales președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureșan în timpul unei vizite la Chișinău, când a participat la Marșul tinerilor pentru Uniunea Europeană, 1 iunie 2024.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a fost reales președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

„Voi continua să apăr interesele Republicii Moldova și ale cetățenilor săi în Parlamentul European, așa cum am făcut-o, neîntrerupt, în ultimii 10 ani”, a declarat Mureșan, într-un mesaj pe Facebook.

Deputatul european a spus că Republica Moldova rămâne „foarte importantă” pentru siguranța Uniunii Europene și pentru România. De aceea, „trebuie să-i oferim sprijinul pe care îl merită”.

Siegfried Mureșan a anunțat că obiectivul său principal în calitate de șef al delegației este „să ajutăm Republica Moldova să fie pregătită de aderarea la Uniunea Europeană și să combată amenințările de securitate din partea Federației Ruse”.

„Consider că Republica Moldova are nevoie de mai mult sprijin financiar și tehnic din partea Uniunii Europene pentru a se putea moderniza, pentru a se putea reforma și a fi pregătită de aderare. De aceea, voi completa munca de președinte al delegației cu munca mea de negociator-șef al Parlamentului European pentru viitorul Buget multianual al Uniunii Europene post-2027”, mai afirmă oficialul.

Siegfried Mureșan este și autorul amendamentului la una din primele rezoluții adoptate de noul Parlament European, pe 17 iulie 2024, prin care se cere sprijin financiar și tehnic „adecvat” pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul aderării la Uniunea Europeană.

În rezoluție este salutată lansarea recentă a negocierilor de aderare la UE cu Ucraina și Republica Moldova și se menționează că „integrarea lor constantă în UE reprezintă o oportunitate geostrategică

Totodată, rezoluția „reamintește faptul că procesul de aderare necesită asistență financiară și tehnică adecvată din partea UE”.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te