Sistemul de sănătate, dotat cu 41 de ambulanțe noi

Imagine de la evenimentul de repartizare a celor 41 de ambulanțe noi, 29 august

41 de ambulanțe au fost distribuite, pe 29 august, substațiilor și punctelor de asistență medicală urgentă din Chișinău (11) și teritorii (30). Acestea au costat circa 3,5 milioane de euro, bani împrumutați de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Ambulanțele de marca Renault, de tip B sunt produse în 2024 și sunt dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, potrivit Ministerului Sănătății.

Ambulanțele de tip B sunt destinate intervențiilor de urgență și transportului medical asistat al pacienților.

Autospecialele au fost distribuite în raioanele Anenii Noi, Dubăsari, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Ungheni, Briceni, Dondușeni, Edineț, Șoldănești, Florești, Glodeni, Râșcani, Sângerei, Telenești, Cantemir, Leova, Ștefan Vodă, Ceadâr-Lunga, Vulcănești și Comrat. Două au fost repartizate la Bălți și 11, în municipiul Chișinău.

În ultimii 2 ani, parcul serviciului de asistență medicală urgentă a fost reînnoit cu 184 de ambulanțe, achiziționate din diferite surse, din bugetul de stat sau cu suportul partenerilor internaționali.

În total, Parcul de autosanitare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească are 444 de ambulanțe, dintre care 358 cu o uzură de 50%.

Până la sfârșitul anului alte 21 de autosanitare urmează să ajungă în țară.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te