Socialiștii vor să negocieze data anticipatelor (Corneliu Furculiță)

Corneliu Furculiță, liderul fracțiunii Socialiștilor în Parlament (foto arhivă, în redacția Europei Libere, Chișinău)

Partidul Socialiștilor, principala forță din Parlament, vrea să negocieze data la care vor avea loc alegerile anticipate dar și măsurile care ar urma să fie luate până la aceste alegeri. Într-un interviu cu Europa Liberă, liderul fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță a precizat că „ încă de joi [n.r. 22 aprilie] , noi am avut o întâlnire împreună cu dl Igor Grosu și am convenit să demarăm un ciclu de consultări privitor la declanșarea alegerilor anticipate”.

Your browser doesn’t support HTML5

„A pornit corupția joc de-a Constituția”. Un nou protest în fața Curții Constituționale

El a calificat votul majorității parlamentare de vineri, condusă de socialiști, de a revoca numirea Domnicăi Manole la CC drept un „ pas politico-juridic” iar reacția PAS de a contesta această decizie și a chema la proteste pentru apărarea independenței Curții Constituționale drept o reacție „emoțională”.

### Vezi și... ### De la criza politică la o criză a Curții Constituționale?

Furculiță susține că rădăcina problemei este în decizia anterioară a Curții de a permite dizolvarea Parlamentului; „decizia CC care a constatat circumstanțe de dizolvare a parlamentului este neconstituțională... deoarece există o majoritate gata să înainteze un prim-ministru” a mai argumentat Furculiță în interviul cu Europa Liberă.