Sondaj IMAS: 45% din moldoveni vor formalizarea alinaței PSRM-PD din parlament

Premierul Ion Chicu în parlament la investire, 14 noiembrie 2019.

Ultimul barometru de opinie, condus de IMAS (primul după schimbarea de guvern) arată că 45% din moldoveni sunt pentru formalizarea coaliției dintre Partidul Socialiștilor și Democrați în parlament. Întrebați care e cea mai bună soluție pentru R. Moldova și cine ar trebui să o conducă, 33% din cetățeni au fost pentru aceeași tip de coaliție, iar 31% preferă alegerile anticipate.

La fel, aproape 43% din moldoveni consideră că majoritatea dintre PSRM și PDM este formula politică care a urmărit mai mult problemele și necesitățile locuitorilor, în timp ce 28% au fost pentru coaliția PSRM și blocul ACUM.

### Vezi și... ### Maia Sandu: La prezidențiale „o să participăm cu un candidat care să poată să îl alunge pe Dodon de la conducerea țării” (VIDEO)

Referitori la schimbarea de guvernare din noiembrie, peste 40% cred că demiterea guvernului Sandu prin moțiune de cenzură a fost un lucru incorect, însă 48% cred că a fost o măsură necesară, având în vedere că acel guvern nu mai avea „susținerea necesară în Parlament”.

Cât despre angajarea răspunderii Guvernului în procedura de numire a procurorului general, doar 37% „au apreciat curajul Maiei Sandu”. Pentru 50% dintre cei chestionați, Maia Sandu a greșit alegând această procedură.

Peste 40% cred că Maia Sandu a „acționat intenționat” pentru a ieși de la guvernare, fie pentru că „rezultatele guvernului său erau slabe”, fie pentru că a vrut să-și pregătească „o platformă pentru alegerile prezidențiale” dar 47 la sută cred că acel guvern „trebuia oricum demis din cauza proastei guvernări”.