Spania a anunțat cel mai mic număr de decese de la începutul epidemiei

Spania a anunțat cel mai mic număr zilnic de decese în aproape trei săptămâni după ce 510 persoane au murit cu noul coronavirus între vineri și sâmbătă. Pe 2 aprilie au fost 950 de victime într-o zi.

Spania a confirmat peste 161de mii de infecții și peste 16 mii de decese de la începutul focarului, ceea ce a făcut din Spania, alături de Italia cele mai afectate țări din Europa. Peste 59.000 de spanioli s-au însănătoșit de infecția cu COVID-19.

Spania a fost practic blocată timp de o lună, ceea ce a ajutat-o să încetinească creșterea zilnică a numărului de persoane infectate de la peste 20%, în urmă cu două săptămâni, la numai 3% acum.

Având în vedere impactul economic dur al măsurilor care amenință să arunce țara în recesiune, guvernul de la Madrid a anunțat că va începe să retragă unele măsuri de luni, când lucrătorii din fabrici și construcții vor avea voie să revină la muncă pentru prima dată după două săptămâni. Toate celelalte activități, cu excepția aprovizionării cu alimente și medicamente esențiale, vor rămâne în continuare interzise.

Autoritățile au creat blocaje rutiere pentru a preveni deplasările neautorizate ale spaniolilor în timpul sărbătorilor de Paște.