Sportivii din R. Moldova și România vor colabora mai intens

Medaliați moldoveni la Jocurile Olimpice de la Paris (stânga) pe Aeroportul Internațional Chișinău (Foto: RFE/RL) și o parte a echipei din România care au luat aurul la proba barcă de 8+1 feminin (Foto: AP).

Un acord de colaborare în domeniul sportului între R. Moldova și România a fost semnat marți, 15 octombrie, de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun și Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport din România.

Potrivit lui Dan Perciun, semnarea acestui protocol reprezintă un pas important pentru sportivii de pe ambele maluri ale Prutului, inclusiv desfășurarea cantonamentelor comune.

„De asemenea va permite transferarea experienței bogate pe care o are România în vederea accesării fondurilor europene, dar la și cele de preaderare. Sunt multe oportunități pe care le deschide acest protocol, întărește relația pe care o avem până acum”, a spus ministrul Educației.

La rândul ei, președinta Agenției Naționale pentru Sport din România, medaliată cu șapte medalii olimpice la Jocurile Olimpice, canotoarea Elizabeta Lipa, ne-a felicitat pentru rezultatele remarcabile obținute de sportivii moldoveni la Paris.

„Sunt ferm convinsă că avem ce să învățăm de la dumneavoastră și dumneavoastră aveți ce să învățați de la noi. Și când se unesc aceste forțe, rezultatele nu au cum să nu apară. Rezultatele se fac într-o echipă, când se vâslește în același sens” a spus președinta Agenției Naționale pentru Sport din România.

La Jocurile Olimpice de la Paris, R. Moldova obținut 4 medalii, trei de bronz și una de argint, iar sportivii români au câștigat nouă medalii: 3 de aur, 4 de argint și 2 de bronz.

Your browser doesn’t support HTML5

Lotul olimpic al R. Moldova, întâmpinat cu flori și fanfară la aeroport: Sunteți eroii noștri!

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te