Statele Unite organizează un zbor charter pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan

Un polițist îi măsoară temperatura unui șofer în Wuhan. 24 ianuarie 2020

Statele Unite organizează un zbor charter duminică pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan, centrul epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunţat sâmbătă Wall Street Journal (WSJ). Franța se pare că are un plan similar, iar Rusia se consultă cu China privind eventuala evacuare a cetățenilor săi din Wuhan, transmite RIA, după un anunţ oficial al ambasadei ruse la Beijing.

În China, numărul persoanelor decedate ca urmare a infectării cu noul coronavirus s-a ridicat între timp la 41. Peste 1200 de persoane sunt infectate, relatează autoritățile locale, între care aproape 30 sunt în condiție gravă. Virusul s-a răspândit în lumea întreagă, între timp au fost semnalate primele cazuri în Franța și Australia, dar până acum cazurile mortale s-au înregistrat numai în China.

Epidemia a izbucnit în orașul Wuhan, dar autoritățile chineze au pus între timp sub carantină cel puțin 13 orașe (începând cu Wuhan), cu o populație totală de peste 40 de milioane de persoane.