Statele Unite și UE vor impune „curând” noi sancțiuni împotriva R. Belarus

Jurnaliști, pe partea belarusă a graniței cu Polonia. În Polonia, zona de graniță este închisă pentru presă și ONG-uri după decretarea stării de urgență, Bruzgi-Kuznica, regiunea Grodno, Belarus, 22 noiembrie 2021.

Statele Unite și Uniunea Europeană vor impune „în curând” mai multă sancțiuni economice dure împotriva R. Belarus pentru criza migranților pe care a creat-o la granița sa cu UE, a declarat un înalt diplomat american.

Trimisa specială a Statelor Unite în Belarus, Julie Fisher, a declarat la o conferință a Centrului Wilson din 22 noiembrie că liderul de la Minsk, Alexadr Lukașenka „ poartă întreaga responsabilitate” pentru criza care a lăsat mii de migranți din Orientul Mijlociu blocați între UE și granița cu Belarus și că trebuie luate măsuri ca să-și schimbe comportamentul.

„Statele Unite și UE au arătat în mod clar că vor urma mai multe sancțiuni” a spus ea.

### Vezi și... ### Germania respinge din nou ideea că ar putea prelua o parte din migranții blocați în Belarus, la granița cu UE

Statele Unite și UE îl acuză pe Lukașenka că îi direcționează pe migranți să treacă ilegal granița, în Polonia și UE pentru a se răzbuna împotriva sancțiunilor internaționale impuse împotriva regimului său, ca urmare a reprimării brutale a protestelor opoziției din Belarus care au urmat alegerilor prezidențiale controversate de anul trecut, considerate fraudate.

Dirk Schuebel, șeful delegației Uniunii Europene în Belarus, a declarat în cadrul conferinței că situația migranților „rămâne foarte îngrijorătoare și că regimul de la Minsk continuă să escaladeze tensiunile”. El a spus că UE se coordonează cu Statele Unite pentru următoarea rundă de sancțiuni.

Dacă vreți să știți mai multe despre regiunea din care vin migranții: „Călătoriile Sabinei: Kurdistan 2021”