Într-o reacție publicată pe rețele la 23 octombrie, Stoianoglo a spus că fiicele sale au studiat și muncesc în Europa pentru că „este un drept pe care orice tânăr din R. Moldova îl are”. Mai multe articole jurnalistice au relevat că cele două fiice ale lui Stoianoglo au studiat și și-au desfășurat activitatea în Europa încă din 2014.
Contracandidatul Maiei Sandu în al doilea tur de scrutin, care se va disputa la 3 noiembrie, a criticat ceea ce a numit lipsă de acțiune a instituțiilor „care ar trebui să combată astfel de abuzuri”, despre care spune că este un „semn că toleranța față de josnicii e acceptabilă atâta timp cât nu ating cercul celor protejați de actuala putere”.
„Cred cu tărie că diferențele de opinie nu trebuie să justifice atacuri personale sau să submineze valorile fundamentale ale respectului și demnității umane”, a scris Stoianoglo.
Presa a scris anterior că, deși a boicotat referendumul, ex-procurorul general are cetățenia română din anul 2019. Stoianoglo a spus că a obținut cetățenia română „într-un context apolitic”.
Potrivit lui, obținerea unei cetățenii de către moldoveni este o „necesitate” pentru a obține beneficii sociale și economice, dar a spus că ar renunța la a doua cetățenie dacă legislația va prevedea acest lucru.
Datele publice de pe rețeaua Linkedin arată că cea mai mică fiică a fostului procuror general, Corina Stoianoglo, a studiat în Țările de Jos la Universitatea din Maastricht, iar din 2024 lucrează la Banca Centrală Europeană, unde a fost angajată pentru poziția de „Supervision Analyst”. Aceasta apare în fotografii alături de Christine Lagarde președinta instituției.
Fiica cea mai mare, Cristina Stoianoglo, a făcut un masterat la Universitatea din Viena de Economie și Afaceri, iar în prezent, aceasta lucrează în calitate de consultant fiscal în filiala unei companii internaționale, cu sediul în Elveția.
📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te