SUA: A fost autorizată a treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer pentru copii între 12 și 15 ani

Autoritățile din Statele Unite au autorizat luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, reducând intervalul dintre doza a doua și a treia de la 6 la 5 luni, pentru toate categoriile de vârstă.

U.S. Food and Drug Administration (FDA) a autorizat de asemenea a treia doză pentru copiii de 5-11 ani imunocompromiși. FDA a spus că a trecut în revistă date și dovezi reale privind siguranța „booster”-ului furnizate de ministerul sănătății din Israel, inclusiv date de la peste 6.300 de persoane cu vârste între 12 și 15 ani care au primit vaccin Pfizer.

### Vezi și... ### Israelul autorizează a patra doză de vaccin anti Covid-19

Știrea vine pe fondul înmulțirii infectărilor la scară globală, pusă pe seama tulpinii Omicron, considerată mult mai contagioasă decât Delta. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat săptămâna trecută că noua tulpină poate duce la colapsul sistemelor medicale, chiar dacă potrivit unor studii preliminare ea provoacă procentual mai puține îmbolnăviri grave decât tulpinile precedente.