În ciuda faptului că președintele Donald Trump încearcă să decupleze America de focare de conflict, internaționale, dinamicile acestora implică Statele Unite. În Hong Kong, de exemplu, manifestanții au salutat decizia lui Trump de a semna un act legislativ care exprimă adeziunea americană la democrație și respectarea drepturilor omului.
### Vezi și... ### Președintele SUA a anunțat reluarea convorbirilor cu talibanii afgani
Regimul de la Beijing a condamnat imediat implicarea americană. În timpul vizitei lui Trump în Afganistan, de Thanksgiving, el a anunțat reluarea negocierilor cu talibanii, fapt confirmat ulterior de aceștia. În Iran, regimul a efectuat circa 500 de arestări după recentele proteste cauzate de scumpirea carburanților și opt dintre deținuți sunt învinuiți de Teheran că ar avea legături cu Agenția Americană de Informații și Contrainformații, CIA.
Regimul de la Beijing a condamnat imediat implicarea americană...
Iranul a sistat accesul la internet în majoritatea țării, la începutul lunii, după protestele izbucnite la 15 noiembrie. Organizații pentru drepturile omului susțin că această măsură a limitat accesul mediilor de informare internaționale la cele întâmplate și a împiedicat coordonarea acțiunilor protestatarilor.
Iranul acuză opt dintre deținuți că ar fi încercat să adune informații cu privire la proteste pe care să le trimită în afară țării, susținând că șase dintre ei se aflau la proteste, la ordine primite din afară. Amnesty Internațional arată că în cursul protestelor 143 de persoane au fost ucise și acuză guvernul iranian că încearcă să ascundă dimensiunea represiunii.
### Vezi și... ### ONU cere Teheranului să nu aplice forța împotriva protestatarilor pașnici
Autoritățile de la Teheran nu au oferit informații cu privire la morți și răniți. Secretarul de stat American, Mike Pompeo a spus că Statele Unite au primit aproape 20 de mii de mesaje, înregistrări video și fotografii care reflectă abuzurile regimului Iranian, pe rețele cum este Telegram.