SUA: cele mai „sigure” alegeri din istoria modernă (Ministerul pentru Securitate Internă)

Oficiali federali americani, responsabili pentru securitatea votului, au declarat în termeni foarte clari că „nu există nici un indiciu” că voturile din 3 noiembrie ar fi fost falsificate sau compromise. „Nu există nici o dovadă că vreun sistem de numărare a voturilor ar fi anulat sau pierdut voturi, sau ar fi fost compromis în alt fel” se arată într-o declarație de joi, semnată de Agenție de securitate cibernetică din cadrul Ministerului pentru Securitate Internă și reprezentanții comisiilor electorale de la nivelul statelor.

Președintele republican Donald Trump continuă să susțină că voturile au fost măsluite, că s-au comis fraude și nereguli în cursul alegerilor preziențiale dar până acum nu a adus nici o dovadă. Nici el, nici campania sa electorală care a contestat în justiție, în mai multe state, rezultatele parțiale.

Între timp, democratul Joe Biden a fost proclamat câștigător și în statul Arizona, ceea ce-i aduce acum 290 de voturi în Colegiul Electoral, față de 217 pentru Donald Trump.

### Vezi și... ### SUA: de când anunță mediile învingătorul alegerilor prezidențiale?