Supraviețuind apelor | Salvarea animalelor de companie după ruperea barajului Nova Kahovka

Voluntarii evacuează câinii din calea apelor care au inundat Hersonul, pe 7 iunie. Câinii au fost tranchilizați pentru a fi mai ușor de transportat.

Mii de oameni din sudul Ucrainei au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, lăsându-și în urmă animalele de companie, după ruperea barajului Nova Kahovka, pe 6 iunie.

Voluntarii evacuează câinii sedați cu o barcă în timpul operațiunilor de căutare și salvare. Voluntarii lucrează pe fondul bombardamentelor rusești de peste fluviul Nipru și trebuie să se ferească de minele de teren dislocate de inundații.

O pisică se salvează cu greu pe o țeavă de gaz din calea apelor.

Un voluntar salvează un câine de pe un acoperiș în regiunea Herson. Mulți locuitori au fost nevoiți să-și părăsească peste noapte casele din cauza creșterii rapide a apelor.

Un câine este transportat cu barca prin orașul Herson acoperit de ape.

Revedere emoționantă: o femeie îi întâmpină pe voluntarii care i-au salvat animalele de companie.

Câinii sunt sedați înainte de a fi transportați de salvatorii lor

Un câine este mângâiat  de o voluntară după ce a fost salvat.

Pisicile salvate sunt transportate pe uscat.

Un voluntar și câinele pe care l-a salvat.

Un voluntar se joacă cu câinii la un punct de evacuare.

Echipele de salvare își continuă eforturile pentru a salva miile de oameni și animalele lor din calea catastrofalelor inundații .

Voluntarii ucraineni continuă să caute și să salveze animalele care au fost izolate de inundații în urma ruperii barajului Nova Kahovka din sudul regiunii Herson.