Surse de presă: Un depozit de muniție din Crimeea ocupată a sărit în aer

Fumul se ridică deasupra după o presupusă explozie în localitatea Maiskoie, 16 august 2022

Videoclipuri și fotografii postate pe Telegram și pe alte rețele de socializare au arătat că explozia a avut loc la începutul zilei de 16 august în districtul Djanskoi din peninsula ocupată de Rusia la Marea Neagră, nu departe de granița administrativă cu Ucraina continentală.

TASS, Interfax și RIA-Novosti au citat Ministerul rus al Apărării, care a declarat că explozia a avut loc la un depozit temporar de muniție. Nu au fost raportate deocamdată victime.

Refat Ciubarov, un lider proeminent al comunității tătare din Crimeea, a declarat, de asemenea, într-o postare pe Facebook, că explozia a avut loc la un depozit de muniții.

Serghei Axionov, guvernatorul regiunii numit de ruși, a declarat că două persoane au fost rănite și că locuitorii au fost evacuați.

O organizație locală de știri, Crimea Wind, a raportat că un transformator de la o stație electrică a explodat sau a luat foc, de asemenea, la începutul zilei de 16 august. Nu se știe deocamdată dacă cele două incidente au vreo legătură unul cu celălalt.

Incidentele au avut loc la aproximativ o săptămână după ce o serie de explozii au sfâșiat o bază aeriană rusă Saki, într-un district vestic din Crimeea, distrugând mai multe avioane de război rusești.

Nu sunt cunoscute deocamdată cauzele acestor explozii, deși imaginile din satelit au arătat distrugeri extinse la bază, iar majoritatea observatorilor sugerează că forțele ucrainene sunt responsabile.

Mihailo Podoliak, un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy, a declarat într-o postare pe Twitter că ultimele explozii au fost un memento că în Crimeea ocupată de ruși pot avea loc explozii de depozite și se înregistrează „un risc ridicat de mortalitate pentru invadatori și hoți”.