Svetlana Țihanovskaia după întâlnirea cu Joe Biden: „Lumea este alături de noi”

Svetlana Țihanovskaia după întâlnirea cu președintele SUA, Joe Biden, 28 iulie, 2021

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a întâlnit miercuri la Washington cu lidera exilată a opoziției din Belarus, Svetlana Țihanovskaia, declarând după discuții că Statele Unite „sunt alături de poporul din Belarus în lupta pentru democrație și respectarea drepturilor universale ale omului”. Într-o declarație pe Twitter după întâlnire, Biden a spus că este „onorat” să o găzduiască pe Țihanovskaia la Casa Albă.

La rândul ei, Țihanovskaia a spus într-o declarație pe Twitter că Biden a lansat „un ferm semnal de solidaritate cu milioanele de belaruși neînfricați care luptă pașnic pentru libertate”.

„Astăzi, Belarus se află în prima linie a bătăliei dintre democrație și autocrație", a spus ea. „Lumea este alături de noi. R. Belarus va fi o poveste de succes". Țihanovskaia se află în Statele Unite din 18 iulie, căutând sprijin pentru mișcarea sa pro-democrație. Programul ei a inclus întâlniri la nivel înalt la Departamentul de Stat și la Casa Albă - inclusiv discuții cu secretarul de stat Antony Blinken și cu subsecretarul de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland, precum și cu consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan.