Tadjikistan: Au început exercițiile militare regionale sponsorizate de Comandamentul Central SUA

John Mark Pommersheim, ambasadorul Statelor Unite în Tadjikistan

Un exercițiu militar finanțat de Comandamentul Central al SUA a început în Tadjikistan, a anunțat ambasada SUA din Dușanbe la 10 august.

Ambasadorul SUA în Tadjikistan, John Mark Pommersheim, a urat bun venit participanților la manevrele militare REGIONAL COOPERATION 22, care se vor desfășura în perioada 10-20 august. Pommersheim a declarat că exercițiul este cel mai mare exercițiu militar cu militari din SUA care implică națiuni din Asia Centrală și de Sud. El l-a numit „o ocazie fără precedent de a consolida relațiile cu partenerii noștri din acea regiune".

Exercițiul anual „se concentrează pe consolidarea operațiunilor multinaționale de stabilitate, combaterea terorismului și promovarea cooperării și a capacităților combinate comune între statele americane din Asia Centrală și de Sud și alte națiuni participante”.

Potrivit declarației, Statele Unite, Tadjikistan, Tadjikistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Mongolia, Pakistan și Uzbekistan vor lua parte la un exercițiu de șase zile la postul de comandă, în timp ce Tadjikistanul și Statele Unite vor desfășura o componentă bilaterală de antrenament pe teren de cinci zile la Centrul de antrenament Fakhrabad.