Talibanii în Kabul

Un luptător în sandale stă de pază în timp ce unul dintre reprezentanții de vârf ai talibanilor, Abdul Baqi Haqqani, se adresează unei adunări de bărbați cărora le vorbește despre politicile de educație ale talibanilor, în Sala Loya Jirga din Kabul, 29 august.

Haqqani (la tribună) a anunțat în timpul întâlnirii că, deși femeilor afgane li se va permite să studieze la universitate, vor fi interzise clasele mixte sub conducerea talibanilor.

O femeie acoperită de o burqa pe stradă în Kabul pe 27 august.
O femeie din Kabul care a comunicat cu RFE / RL prin mesaje criptate spune că în capitala afgană domnește incertitudinea în legătură cum modul în care vor conduce talibanii. „Purtătorul de cuvânt al talibanilor spune că s-au schimbat și bla bla bla”, scria femeia. „Dar talibanii obișnuiți pe stradă au arme și sunt extrem de departe de promisiunile făcute de la tribună și foarte nepoliticoși.”

Luptatorii talibani purtând căști balistice de ultimă generație și arme fabricate în SUA, la un punct de control din Kabul pe 29 august.

Un vehicul blindat american abandonat văzut la Kabul pe 29 august. Forțele americane au lăsat în urmă echipamente militare în valoare de miliarde de dolari după ce au evacuat Afganistanul - multe dintre acestea, destinate armatei naționale afgane. Armamentul modern a căzut acum în mâinile talibanilor.

În ciuda pericolului, unele școli și-au deschis porțile. Acești elevi și profesorul lor de la o școală gimnazială din Kabul au fost fotografiați întorcându-se în sala de clasă, pe 30 august.
 

Un avion militar decolează de pe aeroportul Kabul pe 27 august. Evacuarea finală a trupelor americane rămase în Kabul s-a încheiat pe 31 august.
 

O mulțime de oameni în fața  sucursalei închise a unei bănci din Kabul la 28 august. De când au preluat talibanii puterea în Kabul, multe clădiri guvernamentale, bănci, școli și universități au fost închise. Pe măsură ce prețurile cresc, sunt tot mai puțini bani lichizi pe piață.
 

Femeile purtând burqa fac cumpărături într-o o piață din Kabul pe 28 august.
Vânzările de burqa - obligatorii pentru femei în perioada anterioară de conducere a talibanilor - au crescut în ultimele săptămâni.

Familii afgane strămutate intern stau în corturi într-un parc din Kabul pe 18 august. Talibanii le-au cerut civililor să predea toate proprietățile guvernamentale, inclusiv armele.
 

Un bărbat vinde steaguri talibane și afișe cu cei mai importanți lideri ai grupării la Kabul, pe 27 august.
 
 

Luptătorii talibani au blocat o șosea din centrul Kabul cu un Humvee fabricat în SUA pe 28 august.
 

Viața cotidiană din Kabul.