Teatrul din Mariupol, în turneu la Chișinău

Afișul spectacolului „Krik nații” („Strigătul națiunii”), inspirat din biografia poetului și disidentului ucrainean Vasil Stus.

Actorii Teatrului Dramatic din Mariupol vor susține, pe 4 și 5 mai, două spectacole la Teatrul fără Nume din Chișinău.

Potrivit Ministerului Culturii, actorii ucraineni vor juca pe 4 mai spectacolul „Krik nații” („Strigătul națiunii”), inspirat din biografia poetului și disidentului ucrainean Vasil Stus.

Pe 5 mai, va avea loc reprezentația „Decameronul”, o interpretare modernă a romanului lui Giovanni Boccaccio, în regia lui Oleg Melnychuk, în centrul căruia se află omul care luptă cu ispitele, durerile şi dezamăgirile sale.

Spectacolele se vor ține în limba ucraineană.

Turneul teatrului din Mariupol este organizat și susținut de Ministerul Culturii, în parteneriat cu Teatrul fără Nume, 2023 fiind Anul culturii ucrainene în R. Moldova.

Anterior, autoritățile moldovene au invitat trupa teatrului din Mariupol, distrus de bombardamentele rusești, să se refugieze la Chișinău. Într-un interviu pentru Europa Liberă Moldova, directoarea teatrului, Lyudmila Kolosovich, a spus că actorii ucraineni au primit mai multe oferte din mai multe țări și că vor veni la Chișinău doar în turneu.

Your browser doesn’t support HTML5

Actorii teatrului din Mariupol nu știu dacă se vor muta la Chișinău: „Deocamdată, venim în turnee”