Tiraspolul l-a eliberat pe moldoveanul Vladimir Dudnic după doi ani de detenție ilegală

Un monument în fața „Casei ofițerilor ruși” din orașul Tiraspol.

Cetățeanul Republicii Moldova, Vladimir Dudnic, a fost eliberat din închisoarea de la Tiraspol, unde a fost deținut ilegal de mai bine de doi ani de către așa-numitele structuri de forță din regiunea separatistă transnistreană.

Biroul politici de Reintegrare a anunțat, pe 15 august, că a lucrat pentru eliberarea lui Dudnic împreună cu Reprezentanța Oficiului Avocatului Poporului la Varnița, Misiunea OSCE în R. Moldova și partenerii internaționali.

Potrivit IPN, Vladimir Dudnic a fost reținut pe 4 aprilie 2022, zi în care plecase din Chișinău spre Bender cu treburi personale. El lucra la Tighina, ofițer în armată, dar în acea perioadă se afla în concediu medical. A doua zi seara, așa-zisul minister al afacerilor interne de la Tiraspol a anunțat despre reținere.

Publicațiile din stânga Nistrului scriau că acesta ar fi primit bani de la o locuitoare din Bender pentru a o ajuta să perfecteze mai rapid documentele de cetățean al Republicii Moldova.

Biroul politici de reintegrare a îndemnat în mod repetat Tiraspolul să-i elibereze și pe alți cetățeni moldoveni deținuți ilegal în regiunea transnistreană, printre care Ermurachi M., Dimov Al., Menzarari S., Malîșev A., Pogorlețchii V. ș.a.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te