Tot mai multe țări afectate de coronavirus, uneori independent de China

Un comercian vinde măști sanitare pe stradă, în Milano, Italia

În peste 30 de țări se înregistrează noi cazuri de contaminare cu coronavirus, de multe ori independent de China, considerată epicentrul epidemiei, motiv pentru care mulți experți sunt de părere că epidemia nu poate fi controlată și am fi în pragul unei pandemii.

În acest moment, pe lângă China, țările cele mai afectate sunt Coreea de Sud, Japonia, Italia și Iranul. În Brazila s-ar putea să fi apărut primul caz de contaminare cu coronavirus în America de Sud, fiind vorba, potrivit ministerului sănătății, de un brazilian întors din Italia și care este acum testat.

Austria, Croația, Spania și Elveția au anunțat de asemeni primele cazuri de coronavirus, la fel Algeria, în nordul continentului african. În Italia sunt consemnate peste 330 de cazuri de contaminare cu coronavirus și 11 decese.

S-au semnalat cazuri de coronavirus în Afganistan, Bahrain, Irak, Kuweit și Oman, toate la persoane care fuseseră în Iran.

În Iran s-au raportat oficial 100 de cazuri de contaminare cu noul virus și 15 decese dar se speculează că autoritățile ar încerca să acopere dimensiunile reale ale epidemiei din țară.