Tot mai mulți locuitori ai regiunii transnistrene beneficiază de asigurare medicală în R. Moldova

Aproape 14% din numărul cetățenilor moldoveni din Transnistria beneficiază de asigurare medicală pe malul drept al Nistrului.

Numărul locuitorilor din regiunea transnistreană care beneficiază de asigurare medicală pe malul drept al Nistrului a crescut cu aproape 27% în prima jumătate a anului, arată date ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAS).

Cifra reprezintă aproape 14% din numărul cetățenilor moldoveni din Transnistria înregistrați în sistemul informațional al CNAS sau aproximativ 32 de mii de persoane. Marea majoritate a acestora – aproape 22 de mii – sunt asigurate de Guvern, peste 7 mii au statut de angajat, iar aproape 2 mii de persoane sunt asigurate în mod individual în sumă fixă.

Totodată, aproape 196 de mii de cetățeni moldoveni cu domiciliul în regiunea necontrolată de autoritățile constituționale nu au poliță de asigurare medicală obligatorie.

Biroul politici de reintegrare susține că această creștere a numărului persoanelor asigurate relevă „gradul sporit de încredere al locuitorilor din regiune pentru sistemul medical de pe malul drept al Nistrului și necesitatea de a obține servicii medicale de calitate”.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te