Transport public sistat și piețe închise începând de marți în regiunea transnistreană

Troleibuz la Tiraspol.18 martie 2020

Începând de marți, 24 martie, în regiunea transnistreană este sistată circulația transportului public, sunt închise piețele agro-alimentare și toate magazinele cu excepția celor alimentare, nu mai este livrată corespondența și pachetele poștale. Iar oamenilor li s-a spus să stea acasă, cu excepția situațiilor când trebuie să meargă la cumpărături sau la serviciu. În același timp, întreprinderile au fost obligate să asigure transport tur-retur pentru angajați. Administrația de la Tiraspol înăsprește măsurile de carantină, după ce au fost confirmate primele șase cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în stânga Nistrului.

În seara zilei de luni în spitalul de boli infecțioase de la Slobozia erau internate 27 de persoane cu suspiciune de coronavirus, printre care și 11 copii. La șase pacienți diagnoza a fost confirmată.

În regiunea transnistreană starea de urgență a fost introdusă acum o săptămână, pe 17 martie pentru o perioadă de 19 zile. A fost interzisă intrarea „cetățenilor străini, cu excepție rezidenților” pe teritoriul regiunii transnistrene, iar locuitorilor regiunii li se interzice să iasă cu excepția cazurilor de “necesitate stringentă”. Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat într-un interviu că cel mai probabil starea de urgență va fi prelungită și după 5 aprilie.