Tranșeele din New York: Trupele mențin linia de apărare în apropierea satului ucrainean

Un soldat ucrainean din Brigada 24 observă pozițiile rusești din tranșee, în apropiere de New York, în estul Ucrainei, la 4 aprilie.

În timp ce atenția lumii a fost concentrată asupra bătăliei pentru Bahmut, la 30 de kilometri în nord, acești soldați ucraineni luptă și ei împotriva atacurilor rusești. 

Un alt soldat ucrainean veghează din poziția sa, în tranșee acoperite cu plasă de camuflaj,în apropiere de New York. Satul se află la aproximativ 35 de kilometri la nord de orașul Donețk, controlat de ruși.

Soldații ucraineni de aici spun că se confruntă aproape zilnic cu atacuri rusești. Un comandant (care nu apare în fotografie) spunea: „Se strecoară printre linii, trag și încearcă să ne epuizeze.”

Sute de localități trasează o linie de front care se întinde din nordul Donbasului până în sudul Ucrainei, la Herson - aproape o mie de kilometri de tranșee, câmpuri minate, râuri și alte obstacole care separă trupele ucrainene de soldații ruși.

Viața de zi cu zi a soldaților în tranșee include perioade lungi de plictiseală, întrerupte de atacuri mortale de artilerie care pot avea loc în orice clipă.

Cartușele de cartușe sunt împrăștiate prin noroi.

Un soldat în tranșee văzut într-o oglindă retrovizoare.

Un soldat ucrainean se joacă cu un cățel...

...în vreme ce un altul face o pauză de țigară în adăpostul său.

Grenade sunt gata de utilizare.

Trupele ucrainene au respins peste 60 de atacuri rusești în ultimele 24 de ore, informează Statul Major General al Ucrainei în buletinul său zilnic din 5 aprilie, Bahmut fiind „epicentrul operațiunilor", alături de orașele Avdiivka și Mariinka.

Comandanții militari ucraineni au declarat că nu e departe momentul în care vor lansa propria contraofensivă, susținută de tancuri și alte echipamente occidentale recent livrate.

Originea numelui acestui sat (scris și Niu-York) este neclară. Dar trupele ucrainene poziționate în tranșee noroioase în apropierea satului New York sunt mai preocupate să îi țină pe loc pe militarii ruși, în timp ce bătălia pentru Bahmut face ravagii în apropiere.