Trei miniștri de externe din Europa Centrală au făcut o vizită-surpriză la Kiev

Ministrul austriac de externe, Alexander Schallenberg și ministrul ceh de externe Jan Liptavsky, Kiev, 20 iulie 2022

Miniștrii de externe ai Republicii Cehe, Austriei și Slovaciei au efectuat o vizită surpriză la Kiev, în semn de susținere pentru Ucraina, care se luptă să respingă invazia lansată de Rusia în urmă cu cinci luni.

Ministrul ceh de externe Jan Liptavsky a postat o scurtă înregistrare video de la sosirea sa în capitala ucraineană la 20 iulie, spunând că se așteaptă să se întâlnească cu liderii ucraineni în cursul zilei, după ce a fost întâmpinat la gară de personalul ambasadei cehe.

„Devastator să văd ce a făcut brutalul război brutal de agresiune al Rusiei acestei țări frumoase și oamenilor săi. Vom continua să #StandWithUkraine", a adăugat ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg într-un tweet separat.

Postul de televiziune austriac PULS 24 TV a relatat că și ministrul slovac de externe Ivan Korcok a sosit pentru a se alătura vizitei. Miniștrii nu au făcut public un itinerar detaliat al vizitei lor, deși numeroși diplomați și lideri din întreaga lume au călătorit în Ucraina de când Rusia și-a lansat invazia la sfârșitul lunii februarie pentru a-și arăta sprijinul pentru țara asediată și pentru a examina pagubele provocate de război până în prezent.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Gazprom redeschide Nord Stream