Trupele ruse continuă operațiunile de încercuire a orașului Lisiceansk

Lisiceansk, 21 iunie 2022

Trupele ruse continuă operațiunile de încercuire a orașului Lisiceansk, din regiunea Lugansk, pentru a cuceri ultima redută ucraineană din Donbas, pe care o asediază de mai multe săptămâni, relatează agențiile internaționale de presă.

Ruşii atacă cu tiruri de artilerie puţinele poziţii pe care ucrainenii le mai deţin la Lisiceansk, se spune într-un buletin de front publicat vineri oe Facebook de Statul Major General al armatei ucrainene.

„Inamicul încearcă să preia controlul asupra unui tronson al autostrăzii care leagă de Lisiceansk de orașul vecin Bahmutul, dar nu prea reuşeşte", susţine comandamentul ucrainean.

Ruşii „desfăşoară operaţiuni de asalt cu scopul de a bloca sprijinul logistic pentru unităţile ucrainene din această zonă", potrivit sursei citate.

Atacuri au loc continuu, astfel încât locuitorii care au rămas la Lisiceansk stau aproape non-stop în subsoluri sau în casele lor, afirmă şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Gaidai, citat de Unian.

Trupele ruse atacă şi deţin o parte din rafinăria de petrol din oraş, unde distrug practic casă cu casă, spune el, adăugând că „inamicul încearcă în continuare să încercuiască forţele ucrainene, atacând Lisiceansk dinspre sud şi vest".

Potrivit acestuia, pe lângă blocuri de locuit au luat foc şi două centre comerciale.

Recent, Kievul a ordonat retragerea trupelor ucrainene dela Severodonețk, o altă localitate strategică din Donbas, care a fost apo ocupat de armata rusă.