Trupele rusești au bombardat din nou cartiere de locuințe din Sloviansk

Trupele rusești au bombardat din nou cartiere de locuințe din Sloviansk, a anunțat șeful administrației militare ucrainene din regiunea Donețk Petro Kirilenko, acuzându-i pe ruși că au folosit bombe cu fragmentație, interzise de convențiile internaționale.

Potrivit lui Kirilenko, bombardamentele rusești au distrus șase blocuri de locuințe și mai multe case, rănind cel puțin trei persoane. Informația nu a putut să fie verificată de surse independente.

Ceva mai devreme, bombardamentele rusești au lovit și centrala electrică de la Vuhlehirsk, în timp ce armata rusă și-a continuat ofensiva la Kramatorsk și Siversk, potrivit buletinului cotidian al ministerului britanic al Apărării.

La Vuhlehirsk, situat cam la 50 de kilometri nord-est de Donețk, se află a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina și e un obiectiv de infrastructură strategic pe care rușii vor să-l cucerească.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu pentru Wall Street Journal că o încetare a focului cu Rusia fără revendicarea teritoriilor ocupate nu ar face decât să prelungească războiul.