Turismul la Euro 2024 va aduce Germaniei un miliard de euro (Institutul Ifo)

Cristiano Ronaldo sosește la baza naționalei portugheze de la Harsewinkel, la 13 iunie. Pentru antrenamentul cu porțile deschise al portughezilor s-au vândut bilete cu până la 800 de euro.

Gazda turneului final al campionatului european de fotbal, Germania, se poate aștepta la venituri suplimentare de un miliard de euro grație turiștilor veniți să asiste la meciuri în cadrul Euro 2024, a spus vineri institutul Ifo.

Reuters notează că această sumă reprezintă cam 0,1% din produsul economiei germane în al doilea trimestru al anului, iar sectorul care va beneficia cel mai mult va fi al hotelurilor și restaurantelor.

„Cu toate acestea, efectul va fi doar de scurtă durată, urmând să dispară după sfârșitul campionatului, a spus cercetătorul de la Ifo Gerome Wolf.

Euro 2024 va atrage în Germania 600.000 de turiști peste nivelul obișnuit în această perioadă a anului, find așteptate cam 1,5 milioane de înnoptări suplimentare – a informat Ifo, care a folosit pentru aceste previziuni datele de la turneul final al campionatului mondial de fotbal găzduit de Germania în 2006.

Ministerul german al Economiei a spus că se așteaptă la o creștere a consumului după date cam slabe de la începutul anului curent, dar în măsură mai mică decât s-a întâmplat la Cupa Mondială 2006.

Experții sunt de acord că efectul economic general al Euro 2024 va depinde și de performanțele echipei naționale de fotbal a Gemaniei la campionat.

Germania joacă meciul de deschidere al competiției vineri seară, la Munchen, în compania reprezentativei Scoției. (M.Ț.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te