Turkish Airlines dispusă să coopereze cu UE pentru a stăvili valul de migranți, masați acum în Belarus

Belarus: migranți la granița cu Polonia, în așteptarea unei șanse de a trece în Polonia și UE, 9 noiembrie 2021.

Liniile aeriene turcești sunt dispuse să coopereze cu Uniunea Europeană pentru a stăvili fluxul de migranți din Orientul Mijlociu, care zboară în Belarus de unde speră să treacă, prin Polonia, granița spre alte țări occidentale din UE.

Potrivit publicației Politico.eu, care citează surse diplomatice de la Bruxelles, Turkish Airlines a cedat de teama de a nu deveni ținta viitoarei runde de sancțiuni, pe care UE o pregătește împotriva regimului de la Minsk dar și a celor care sprijină eforturile deliberate ale regimului Lukașenka de a pune presiuni pe Bruxelles, alimentând criza migranților de la granițele cu Polonia și Lituania.

### Vezi și... ### Ministerul de Externe condamnă „caracterul organizat al fluxului de migranți”, blocați în Belarus, la granița cu Polonia

Se pare că va fi suspendată vânzarea de bilete simple de zbor, din Turcia spre Minsk, va fi limitată cooperarea cu liniile aeriene belaruse de stat Belavia și limitată vânzarea de bilete Istanbul -Minsk pentru irakiene, sirieni și yemeniți.

Compania aeriană rusească Aeroflot ar putea fi și ea vizată de viitoarele sancțiuni europene legate de criza migranților din Belarus.